dimecres, 6 de maig de 2009

L'espai, l´última frontera ( Projecte de P5)

Els nens i nenes de p5 han estat treballant El Sistema Solar i l'Univers. Per conèixer el nostre Sistema solar i els planetes que el composen, els Sols i les Llunes s'han posat el vestit espacial...

han pujat a la nau...


i han començat un viatge facinant per planetes tant interessants com:

Júpiter: és un planeta que és tant gran que hi cabrien MIL PLANETES TERRA a dins. La taca que veieu al mig, no és una boca, és una enorme tempesta!

Saturn: un altre gegant, però aquest està decorat amb un fabulós anell. Sabíeu que l'anell de Saturn està format de partícules de gel i de pols? Doncs sí, i té un gruix d'un quilòmetre.


Mart: L'anomenat planeta vermell. Aquest planeta és veí nostre i els científics pensen que fa molt de temps era un planeta que s'hauria semblat molt al nostre: amb rius corrent per la seva superfície.

Urà: és un planeta que es troba molt lluny de la terra i, per tant, molt lluny del Sol. Segur que fa molt de fred! Sí, sí, també té un anell com Saturn, però és més petit.

Això no és cap planeta, és el Sol! És el responsable que a l'estiu ens puguem banyar i també ,encara més important, un dels màxims responsables de que en el nostre planeta hi hagi vida.